Techniek met een ziel 1 Techniek met een ziel 2 Techniek met een ziel 3 Techniek met een ziel 4

Nieuws

De tocht van de stichtingsakte

In 721 dook hij voor het eerst op, de naam Deurne. Een hoeve met wat boerderijen werd toen aan Sint Willibrord geschonken, die in Echternach woonde. De stichtingsakte werd met veel spektakel terug naar 'huis' gebracht.

Lees meer over de "Tocht van de Stichtingsakte".

2022 In 4 dagen heen en in 4 Seconden terug “Van Echternach naar Deurne”.

 

Nieuw in de expositieruimte de "Wientjeskamer"

Surf & e-mail op uw gsm - MyProximus | Proximus   

Unieke interactieve expositie de "GSM van Napoleon" in 1800.

Vanaf 29 mei 2022 wordt in het museum tot eind juni een unieke interactieve expositie gehouden met als thema de evolutie die de GSM van Napoleon omstreeks 1800 heeft doorgemaakt tot de huidige iPod/iPone.  Heus het is geen april grap. Zij stonden tot 1850 op kerktorens over geheel west Europa. Dit unieke enige nog compleet en werkend bewaard gebleven exemplaar wordt ivm zijn grote afmetingen in het CC Deurne opgesteld. Via de scholen worden alle kinderen met hun ouders uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de bijbehorende expo in het museum.

Wij willen iedereen verbazen met deze expositie door het verleden te ontsluiten om zo de toekomstige ontwikkelingen in de draadloze communicatietechniek beter te begrijpen. Het museum wil vooral met deze zeldzame expositie de huidige generatie jongeren de potentiële robotbouwers, met ondersteuning van de ouders, te enthousiasmeren en te kiezen voor een opleiding in de techniek.

Op de feestelijk openingsdag van de expositie op 29 mei 2022 wordt in het museum door Professor, Ir. Klaas Robers een lezing gehouden over de evolutie van de GSM van Napoleon. Tot ziens in het museum. Wij verheugen ons op uw bezoek.

De expositie is tijdens de openingstijden van het museum te bezichtigen. Hiervoor gelden de normale entreeprijzen. Graag vooraf aanmelden via de website.

De Wientjeskamer bevindt zich op de eerste verdieping en is alleen per trap te bereiken.

 

2022 Expositie “De GSM van Napoleon” Museum Techniek met ‘n Ziel Neerkant.

 

Exposeren in de Wientjeskamer

Heeft u interesse om te exposeren dan kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met de balie van het museum via e-mail of telefonisch. (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 077 844 2031)

“In 4 dagen heen in 4 seconden terug” Van Epternacensis naar Durninum
22 t/m 26 mei 2022

Bekijk de presentatie van de tocht. Of de film over de tocht.

 

Ook in schooljaar 2021-2022 neemt ons museum weer deel aan Museumschatjes voor basisscholen

Ga met groep 5, 6, 7 en 8 gratis naar een van de vele Brabantse musea!
Ook dit najaar kunnen scholen weer deelnemen aan Museumschatjes! De inschrijving start op maandag 6 september 2021 via het inschrijfformulier van Erfgoed Brabant. Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvangt u het lesmateriaal, inclusief de bon(nen) voor het gratis museumbezoek.

De lijst met deelnemende musea staat vanaf 6 september 2021 op:
https://www.erfgoedbrabantacademie.nl/page/1031/museumschatjes

U kunt vanaf dat moment zelf een afspraak maken met het museum van uw keuze. Wacht daarmee niet te lang want sommige musea zijn snel vol. U kunt gedurende het gehele schooljaar gratis naar een van de deelnemende musea.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Josewina Hubers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..